Un any més ens endinsem a la tardor i comença una de les èpoques més boniques de l’any, amb els seus colors grocs, taronges i vermells que ens recorden que s’acosta la Castanyada. Tot i que molts segueixen sent reticents, Halloween, que és una tradició generalment anglosaxona, cada vegada està més integrada en la nostra societat i forma part d’aquest dia de castanyes i panellets, i ara també de carbasses, bruixes i fantasmes.

Per això, hem volgut preguntar-vos a les nostres xarxes socials si volíeu que us donéssim idees de decoració de Castanyada i Halloween i la resposta ha sigut que sí. Un 85% dels participants heu preferit que sigui un article mix en comptes de centrar-nos només amb idees de Castanyada.

Així que aquí ho teniu, us donem algunes idees de decoració de Castanyada i Halloween per a que aquella nit màgica deixeu la casa ben ambientada.

GARLANDES HALLOWEEN

Les garlandes són unes bones aliades en la decoració d’esdeveniments i festes i un element clau en la decoració temàtica de la casa. Si vols unes garlandes terroríficament divertides, prova amb aquestes. A més a més de fer una manualitat divertida amb els més petits, és un motiu de sortida a la muntanya per anar a recollir el material.

Materials:

 • Fulles de plataner

 • Pintures acríliques (ideal colors blanc, vermell i taronja)

 • Pinzells

 • Retoladors (blanc i negre)

 • Cordill

 • Pinces de fusta petites

Elaboració:

Agafeu les fulles seques que heu recollit al bosc i les pinteu cada una d’un color amb les pintures acríliques. Un cop seques, amb els retoladors les caracteritzeu pintant la boca i els ulls i les convertiu en fantasmes i ratpenats.

Les podeu combinar amb fulles pintades amb daurats i purpurina. Teniu el pas a pas d’aquestes fulles brillants en un article anterior.

Un cop les teniu totes pintades i seques les pengeu en un tros de cordill amb les pinces de fusta i pengeu el cordill a la paret que vulgueu decorar. Us quedaran precioses!

Font de les imatges conbotasdeagua.com

GARLANDES AMB MANDALES

Una altra opció molt original i divertida és utilitzar també fulles de plataner i pintar mandales, figures o lletres amb retoladors de gel de color blanc.

Materials:

 • Fulles de plataner

 • Retolador de gel blanc

 • Cordill

 • Pinces de fusta petites

Elaboració:

Agafeu les fulles de plataner seques i les pinteu amb mandales o lletres amb retolador blanc o platejat. Tot seguit pengeu les fulles d’un cordill i pengeu la guirlanda a la paret. Podeu agafar idees de mandales per Internet o crear les vostres pròpies geometries.

Font de les imatges blog.ooly.com

TRUCO O TRATO

Una de les tradicions de Halloween i que és un dels atractius pels nens i nenes, és demanar llaminadures. Si voleu fer una cosa original que els hi encantarà, proveu amb aquestes carbasses amb “xuxes” a dins.

Materials:

 • Paper crepé de color taronja

 • Washy tape de color verd

 • Tisores

 • Bossa de llaminadures de colors taronges i negres

Elaboració:

Feu cercles de paper crepé amb un compàs o un plat i poseu dos cercles per cada bossa per a que aguantin millor. Els enrotlleu de tal manera que quedi una punta a dalt i aquesta punta l’emboliqueu amb el washi tape verd. I voilà, teniu unes carbasses amb sorpresa de lo més originals.

Idees de decoració de Castanyada i Halloween Idees de decoració de Castanyada i HalloweenIdees de decoració de Castanyada i Halloween

Font de les imatges conbotasdeagua.com

XUPA XUPS DE FANTASMA

Aquest activat és molt i molt fàcil i als nens i nenes els hi encanta. Es tracta de fer fantasmes, que són uns dels icones del Halloween, amb sorpresa a dins.

Materials:

 • Xupa Xups

 • Tovallons de paper blanc

 • Cordills o gomes de color taronja i negre

 • Retolador negre

Elaboració:

Agafeu els Xupa Xups i els poseu a sobre d’un tovalló quadrat, que tindreu estirat a sobre d’una taula amb un altre requadre de tovalló al mig per donar-li més consistència i per evitar que l’embolcall es transparenti. L’emboliqueu i el lligueu per la part inferior del caramel amb cordill taronja i negre o amb gomes petites d’aquests mateixos colors. Tot seguit pinteu uns ulls amb el retolador. Per presentar-los els podeu posar en un pot o bé en una superfície on es pugui clavar, tipus espuma floral.

Idees de decoració de Castanyada i Halloween

Font de les imatges onelittleproject.com

BOLETS AMB CASTANYES

Una altra activitat molt interessant per fer amb els nens, és anar a la muntanya a buscar diferents materials, com castanyes, tiges de pi, glans i alguna planta que tingui petits fruits. Ull que no sigui venenosa!

Us sortiran uns bolets súper divertits que podeu posar com a decoració en mobles o per ambientar la taula en el sopar de Castanyada.

Materials:

 • Castanyes

 • Glans

 • Plastilina

 • Tija de pi

 • Fruits del bosc

Elaboració:

Fem una base de plastilina del color que vulguem. Podem fer servir el color verd si volem simular el terra amb gespa. A sobre hi posem en vertical els glans i tot seguit una altra capa de plastilina a sobre de cada gla. A sobre d’aquesta capa hi afegim una castanya i a sobre la castanya uns cercles de plastelina de color blanc. Si volem que quedi més fixe sempre ho podem enganxar amb cola. Finalment afegim les espigues de la branca de pi a la base de plastilina per simular les herbes del bosc i hi afegim els fruits. I ja tenim els bolets llestos!

Font de les imatges krokotak.com

Totes aquestes activitats estan pensades per poder fer manualitats de tardor amb les criatures i alhora passar bones estones amb ells, ja sigui recollint material o elaborant l’activitat.

Aquest CastaHaloween deixa la casa ben decorada i gaudeix de tot el que ens brinden aquestes dues maneres diferents de celebrar Tot Sants.

Trobareu alguns del materials necessaris a la Copisteria Can Prims o aquí.

Feliç Castanyada!