Com tots sabem La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra per Tots Sants. Aquesta celebració es remunta al S. XVIII i prové d’una antiga festa ritual funerària.

Actualment, és una festivitat de la tardor que grans i petits gaudim en família. Sobretot en l’àpat que acompanyem amb castanyes, panellets, moniatos, fruita confitada i moscatell.

Amb l’arribada de la moda anglosaxona del Halloween cada vegada és més comú veure decoracions entorn a aquesta temàtica. Nosaltres però, us proposem una decoració de Castanyada amb aquestes idees DIY.

Ninots amb castanyes

Com elements decoratius per posar a les prestatgeries o a la taula on celebrareu La Castanyada, podeu fer uns ninots molt divertits amb els petits de la casa.

Només necessiteu:
castanyes, mistos, escuradents, un retolador permanent, cinta de color, una agulla per fer forats i alguns elements com mini pinyes que podeu trobar a la muntanya.

Idees de decoració per La Castanyada

Idees de decoració per La Castanyada

Font de la imatge lutkins.com

Porta espelmes amb fulles

Una idea molt fàcil i que ambientarà d’una manera molt càlida la Castanyada és muntar uns porta espelmes per poder posar a la taula.

Només necessiteu:
dos o tres pots de vidre amb la boca grossa per poder-hi posar l’espelma, cola, un pinzell per repartir la cola i fulles de plataner seques.

Idees de decoració per La Castanyada

Font de la imatge smallandnice

Garlandes amb fulles de plataner artificials

Unes garlandes amb molt de brilli-brilli per poder posar penjades a les escales, a la llar de foc o a la paret. Donaran un toc de glamur a aquesta festivitat.

Només necessiteu:
Fulles de plataner de plàstic que es poden trobar a Amazon, cola, un pinzell per repartir la cola, purpurina amb color de tardor (daurats, marrons, etc) i cinta marró.

Idees de decoració per La Castanyada

Font de la imatge House of Jade

Pinyes de colors

Per al centre de la taula podeu optar per una decoració amb pinyes que pot donar un toc molt natural a la decoració. Un cop fetes les podeu posar directament a la taula, dins d’un vol o a sobre d’un plat daurat.

Només necessiteu:
Pinyes, pintura acrílica en tres o quatre tons del mateix color, un pinzell i un raspall de dents vell per netejar la pinya abans de pintar-la.

Idees de decoració per La Castanyada

Idees de decoracio per La Castanyada

Font de la imatge whimzeecal

Amb aquestes idees econòmiques, originals i que podeu fer amb els nens esperem que deixeu una casa decorada al més estil Castanyada. Vinga animeu-vos i a divertir-vos!