Ara sí que ja ha arribat la primavera, l’època de sol, d’aquella temperatura càlida que tant ens agrada després de tants mesos de fred, de viure moments a les terrasses, al carrer, passejant pel mar amb aquella brisa marina i aquella olor a primavera, i les plantes, que com nosaltres, comencen a florir després de mesos hibernant.

Com que ens agrada tant aquesta època de l’any, doncs teníem ganes de portar-vos alguna manualitat per fer amb els/les petites de la casa. Avui us ensenyarem a fer flors de paper per celebrar la primavera, en concret margarides. Us hi animeu?

Necessitem:

  • Paper de colors tallats en quadrats de 15 x 15 cm (en trobareu a la copisteria)

  • Cola (en trobareu a la copisteria)

  • Tisores (en trobareu a la copisteria)

  • Broquetes de fusta

  • Pistola de cola calenta o cola tipus Super Glue (en trobareu a la copisteria)

PAS 1

Primer, col·loqueu un tros de paper quadrat de 15 cm x 15 cm sobre una superfície plana. Gireu el full perquè sembli una forma de diamant i porteu la cantonada inferior a la cantonada superior i doblegueu el paper amb cura. Marqueu bé els plecs. Utilitzeu la part posterior d’una cullera metàl·lica per obtenir plecs perfectament nítids.

manualitats de flors de paper

Ara agafeu la cantonada dreta i porteu-la al punt superior, fent un triangle. Repetiu amb la cantonada esquerra. Us hauria de quedar una forma de diamant més petita, com a la imatge de sota.

manualitats de flors de paper

Obriu les solapes per tornar al triangle anterior.

manualitats de flors de paper

Doblegueu el costat dret cap amunt de manera que la vora inferior s’alineï amb la línia arrugada, tal com es mostra a continuació. Marqueu bé el plec.

manualitats de flors de paper

Repetiu el mateix procés de plegat i plegat al costat esquerre. Us hauria de quedar una forma tal com es mostra a continuació.

manualitats de flors de paper

Ara, agafeu els dos petits triangles que s’estenen per les vores i doblegueu-los, tal com es mostra a continuació. Molt bé! Ara heu creat totes les línies de plec que us guiaran pels passos següents.

manualitats de flors de paper

PAS 2

Obriu el paper fins al triangle inicial.

Aquesta vegada, doblegueu els dos triangles petits cap a dins.

Doblegueu els costats inferiors del triangle cap amunt.

Doblegueu els triangles cap amunt i una altra vegada. Ara ja esteu preparat per enganxar.

PAS 3

Amb una barra de cola, afegiu cola a les solapes.

Ajunteu les solapes i creeu una forma de con. Mantingueu-los junts amb les mans o amb un clip fins que quedin ben enganxats. Ja teniu el primer pètal de la vostra margarida!

manualitats de flors de paper

PAS 4

Repetiu el procés anterior quatre vegades, per crear un total de cinc pètals.

manualitats de flors de paper

Un cop els pètals estiguin preparats, utilitzeu una pistola de cola calenta per fixar-los, un per un, a la broqueta de fusta. Els cinc pètals han d’encaixar perfectament al voltant de la broqueta, que serveix de tija de la flor.

Enhorabona! Us ha quedat preciosa! Ara podeu repetir el procés per fer margarides de diferents colors. 😉

manualitats de flors de paper

flors de paper per celebrar la primavera

Font del contingut i les imatges Craft TutsPlus